Het succesvol toepassen van SEO/zoekmachinemarketing
Heeft u een eigen bedrijf en wilt u graag dat uw bedrijf hoger scoort in de zoekresultaten van Google? Dan is dit het juiste artikel voor u. Dit artikel leert de eerste stappen van succesvolle zoekmachinemarketing.

Wat is SEO/zoekmachinemarketing?

Door SEO toe te passen in uw bedrijf kunt u zorgen dat uw bedrijf hoger komt te staan bij de zoekresultaten van Google. Dit klinkt misschien wel heel ingewikkeld, maar dat is het gelukkig niet! Veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in de zoekmachine optimalisatie willen bedrijven helpen. Toch is het voor veel bedrijven ook heel goed mogelijk om het zelf te doen. Belangrijke factoren voor SEO zijn:

Linkbuilding

Wanneer uw website wordt gelinkt aan een andere website komt uw website hoger te staan in Google. U kunt zorgen dat uw website veel wordt gelinkt door de site aan te melden via startpagina’s en portals. Linkbuilding heeft echter meer effect wanneer er wordt gelinkt vanuit een relevante website. Verkoopt u bijvoorbeeld tenten? Dan levert linkbuilding meer op wanneer er naar uw site wordt gelinkt vanaf een campingsite. U kunt bedrijven benaderen die interessant zijn voor u om een linkruil te doen.

een netwerk van mensen door linkbuilding

Content optimalisatie

Een andere veel toegepaste methode is content optimalisatie. Dit heeft alles te maken met zoekwoorden. Stel bijvoorbeeld per pagina 1 tot zoekwoorden vast. Zorg dat de zoekwoorden die u uitgezocht heeft terugkomen in de titel van de pagina, in de url, in de kop en de sub kop en in de alinea’s. Doordat het zelfde zoekwoord dan meerdere malen terugkomt zal Google de pagina eerder zien als relevant. Dit zorgt er dan vervolgens weer voor dat uw pagina hoger in de resultaten van Google komt te staan.

Sociale media

Is uw bedrijf al actief op sociale media? Dan is de volgende stap het koppelen van uw sociale media aan uw website. Zo worden de berichten die u plaats op uw website automatisch ook gedeeld op sociale media en dit is een slim stukje marketing. Doordat dit gebeurt verspreidt u het bericht als het ware niet 1 keer maar meerdere keren over het internet. Hierdoor wordt de vindbaarheid van uw website vergroot.

Kwaliteit van de website

Wat bij Google een grote rol speelt als het gaat om het tonen van resultaten is de kwaliteit van de website. Google heeft namelijk als doel om mensen de beste resultaten te laten zien, zowel inhoudelijk als kwalitatief. Let dus op goede linkstructuren, goede CSS structuren, de juiste mappen en schone url’s en zorg voor een stukje website optimalisatie.

Hoe kunt u het het beste aanpakken?

Zoekmachinemarketing is zeker aan het begin een tijdrovende bezigheid. Om het goed te doen is namelijk wel enige kennis nodig. Daarom is er wel de mogelijkheid om uw zoekmachinemarketing uit te besteden. In Nederland zijn genoeg bedrijven die dit voor u zouden kunnen doen. U kunt ook overwegen om een cursus te volgen zodat u het snel onder de knie krijgt of om één van de personeelsleden aan te stellen voor de zoekmachinemarketing / SEO zoals hier bij www.seoeindhoven.nl